Kattavat ja ihmisläheiset hammashoidon palvelut

Soita Akillekseen

02 2449 162

Hammaslääkäripelko

Vaivaako sinua ikävä hammaslääkäripelko? Olen suorittanut Tampereen Yliopistossa hypnoterapeuttikoulutuksen, jota voidaan hyödyntää pelon ja kivun hoidossa.

Hammaslääkäripelkoa ei ole syytä häpeillä, sillä iso osa aikuisista jännittää tai pelkää hammaslääkärin vastaanotolla käyntiä. Taustalla voi olla esimerkiksi epämiellyttävä hammaslääkärikokemus, koettu kipu tai herkältä tuntuva nielu.

Pelosta kannattaa aina keskustella hammaslääkärin kanssa. Näin hoitotilanteeseen voidaan varata enemmän aikaa. Hammaslääkärissä on hyvä käydä säännöllisesti. Mitä huolellisemmin ja useammin suu hoidetaan, sitä pienempiä toimenpiteitä tarvitaan.

Hammaslääkäripelkoa voidaan pyrkiä lieventämään eri tavoin. Hyvä potilas-hammaslääkäri suhde ja myönteiset kokemukset hammashoidosta edesauttavat luottamuksen syntymistä.

Hypnoterapiasta apua pelkoon

Hypnoosissa potilas pyritään saamaan rentoutuneisuuden tilaan, joka vaihtelee yksilöstä toiseen, ts. lievästä syvään rentoutuneisuuden tilaan. Jo rentoutumisenkin oppiminen voi helpottaa, samoin aikaisempien huonojen kokemusten läpikäynti matkalla kohti jännittyneisyyden ja pelon lieventymistä.

Teen lisäksi yhteistyötä psykologi Merja Tuomolan kanssa www.amandum.fi

Ota yhteyttä, kysy lisää ja varaa aika!